Skip to main content

Zwangerschapscadeau: originele cadeaus voor een mama in spé

By 15 december 2019mei 27th, 2021Baby, Baby, Cadeau, Cadeau
milestone poster baby kraamcadeau ideefabriek

Een cadeau uitkiezen voor een zwangere vrouw kan een uitdaging zijn, want wat is nu echt een leuk zwangerschapscadeau om te geven? Wij geven je originele cadeautips waar een mama in spé echt blij mee gaat zijn. 

Tijdschriftenabonnement

Mama worden is best spannend. Tips and tricks zijn dan ook meer dan welkom. Een tijdschriftenabonnement als Kek Mama of VIVA Mama is daarom een perfect cadeau. Naast tips, staan er ook altijd leuke inspiratie en mooie verhalen in het blad.

Baby Milestone Krasposter

Van het eerste tandje tot de eerste stapjes; alles kunnen de kersverse ouders op de poster vastleggen. Is er een mijlpaal bereikt? Dan kras je het vakje open en noteer je de datum. Zo ontstaat vanzelf een steeds persoonlijker verslag van het eerste levensjaar van de baby. In totaal staan er 26 mijlpalen op de poster en een tabel om de lengte en gewicht bij te houden. Om de poster extra persoonlijk te maken kun je ook de naam en eventuele bijzonderheden zoals geboortegewicht, lengte, tijdstip en geboorteplaats noteren. Perfect als zwangerschapscadeau of kraamcadeau. Je shopt ‘m hier:

Invulboek zwangerschap

Hoe leuk is het als de ouders herinneringen van de zwangerschap kunnen vastleggen in de volgende invulboeken: Mijn 9 maanden invulboek, Mijn kraamtijd invulboek en Mijn echo invulboek.

Kinderkoffertje

kinderkoffertje vilt beer kinderkoffer kraamcadeau

Beeld: Ideefabriek

Een kinderkoffertje is een superleuk zwangerschapscadeau om te geven. Wanneer de baby in de toekomst eens komt logeren, kunnen de kleertjes in zijn/haar eigen koffertje. Daarnaast is het ook nog eens leuke decoratie voor op de kinderkamer. In de winkel of online kun je een kinderkoffertje kopen, maar een zelfgemaakte koffer is natuurlijk veel origineler. Wil je net zo’n koffertje als op de foto? Lees dan hier meer.

Mama tegoedbonnen boek

Op zoek naar een origineel zwangerschapscadeau? Bestel dit tegoedbonnen boek van HOP. Hierin zitten twaalf tegoedbonnen die je kunt uitdelen aan kersverse mama’s. Bonnen voor:

  • Lunch
  • Schoon huis
  • Homemade maaltijd

En nog veel meer! In het boekje zitten ook blanco bonnen, zodat je zelf iets kunt invullen. Er is op de achterkant ook ruimte voor een persoonlijk berichtje. De tegoedbonnen kun je makkelijk uitschuren en dichtmaken met de bijgeleverde stickers. Bestel het tegoedbonnen boekje hier:

Mand met guilty pleasures

Laten we eerlijk zijn… Zwanger zijn is heel bijzonder, maar kan ook best zwaar en ongemakkelijk zijn. Geef daarom een mand vol ‘guilty pleasures’ cadeau. Denk aan chips, chocolade, een tijdschrift, een bon van Thuisbezorgd, een huispak… Jij weet als het goed is waar de mama van houdt, dus laat je creativiteit de vrije loop. Zo kan zij even ongegeneerd genieten tijdens haar zwangerschap.

Geboortekrans

baby krans babykrans geboortekrans ideefabriek kraamcadeau

Beeld: Ideefabriek

Een geboortekrans aan de voordeur of bij het raam is super origineel als decoratie. Een eigengemaakte one of a kind krans voor een newborn is helemaal uniek. Perfect dus als zwangerschapscadeau. Wij laten je hier zien hoe je een geboortekrans zelf kunt maken.

Persoonlijke illustratie

Dit noem je nog eens een uniek en persoonlijk cadeau: een illustratie van de zwangere mama to be. Ideefabriek maakt aan de hand van jouw aangeleverde foto’s een custom made illustratie. Supermooie aandenken aan de zwangerschap. Ook kunnen we een naam/namen en datum toevoegen aan de illustratie. Kortom: we maken ‘m helemaal naar jouw wens. Neem hier een kijkje voor dit unieke cadeau:

Lees ook:

Ideefabriek heeft vakantie van 2 t/m 22 augustus 🌴 Bestel dus op tijd! Alle bestellingen geplaatst t/m vrijdag 30 juli 16:00 worden nog voor onze vakantie verzonden. Alle bestellingen die geplaatst worden na vrijdag 30 juli 16:00 worden vanaf 23 augustus verzonden op volgorde van binnenkomst. Shop hier