Gratis verzending vanaf €75,- | Verzending: elke werkdag 🚚 |
Eerstvolgend verzendmoment:
Search
Winkelwagen

Bruidspaar feliciteren op anderhalve meter afstand: originele alternatieven voor bruiloft in coronatijd

budgettips feliciteren bruiloft budget trouwen kostenplaatje trouwdag

Een bruiloft in coronatijd is een uitdaging, maar niet onmogelijk! Nu we anderhalve meter afstand moeten houden kan je het bruidspaar niet om de hals vliegen om te feliciteren. Tja, wat nu? Met deze felicitatie alternatieven voorkom je een ongemakkelijk situatie. 

Geef alle gasten een ballon

De regel voor dit idee is: het bruidspaar komt naar jou toe. Elke gast krijgt bij binnenkomst een ballon – liefst helium. Wanneer het bruidspaar de ruimte binnenloopt, lopen zij zelf langs alle gasten die ondertussen aan het borrelen zijn. Als de bruid en bruidegom naar je toekomen kan je de ballon geven of laten jullie gezamenlijk los. Als het een helium ballon is, stijgt hij naar het plafond en heb je aan het einde van de rit een plafond vol ballonnen.

Dankzij dit idee hoef je geen rij te creëren, kunnen mensen zelf zorgen voor anderhalve meter afstand en heb je bij de felicitatiemoment een afleiding in de vorm van een ballon. Plus, je kan zo makkelijk overzicht houden wie je nog moet feliciteren.

Geef op anderhalve meter afstand een bloem

Elke gast geeft tijdens het feliciteren op afstand een bloem aan de bruid en/of bruidegom. Als alle gasten het bruidspaar op anderhalve meter afstand hebben gefeliciteerd, hebben ze een mooi boeket verzameld.

Overhandig een puzzelstukje

Het voelt best wel een beetje gek om geen hand, knuffel of zoen te kunnen geven aan het bruidspaar. Om toch een handeling te hebben en felicitaties over te brengen aan het bruidspaar kun je alle gasten een puzzelstukje geven die zij kunnen overhandigen. Alle puzzelstukjes samen vormen dan een puzzel waar een foto van het bruidspaar op gedrukt staat. Je kunt het leuk verpakken in een klein sluitzakje en zelf labels maken die je aan het zakje vast maakt met een nietje. Zoals op de foto hieronder.

Bruidspaar feliciteren op anderhalve meter afstand
Beeld: Ideefabriek

Geef het bruidspaar een knuffel, letterlijk!

Het liefst wil je het kersverse bruidspaar drie kussen geven of een stevige knuffel. Helaas gaat dit met de anderhalve meter afstand niet lukken, maar een knuffel kun je ze wel geven. Huh? Ja, de teddybeer variant. Vraag aan elke gast om een knuffelbeer mee te nemen naar de bruiloft, dan kunnen ze tijdens het feliciteren het bruidspaar ‘een knuffel’ geven.

Alternatief feliciteren: deel een moment

In coronatijd besef je opeens wat je mist. Zoals dat je niet even dicht bij iemand in de buurt kan zijn of een knuffel kan geven. Vraag daarom aan alle gasten om een foto mee te nemen van een mooi moment wat zij hebben gedeeld met het bruidspaar. Als de gasten het bruidspaar willen feliciteren, kunnen ze de foto overhandigen. De foto’s kunnen worden verzameld aan een lijntje – die je door de ruimte kunt spannen – of in een mooie persoonlijk gedrukte memorybox:

Geef een proostmoment

Helaas kun je het bruidspaar niet feliciteren zoals je gewend bent, maar proosten kan zeker wel! Geef daarom het bruidspaar een persoonlijk drankje, waarop staat wanneer ze dit mogen opmaken. Op onze Ideefabriek-etiket staat ‘proost op…’ en de gelegenheid kan je zelf invullen. Het enige wat je moet doen is het huidige etiket van het drankje af te halen en het Ideefabriek-etiket erop plakken. Als alle gasten dit doen, dan heeft het bruidspaar een mooi drankpakket vol leuke proostmomentjes. Shop de etiketten hier:

Shop hier originele gastenboek items:

Lees ook:

Search