Skip to main content

Opa of oma jarig: deze originele cadeaus kun je geven

By 20 maart 2020maart 28th, 2021Cadeau, Cadeau, Verjaardag, Verjaardag
cadeau verjaardag

Help! Je opa of oma wordt binnenkort 71 of misschien wel 85 jaar en je hebt totaal geen cadeau inspiratie. Want wát moet je dit jaar weer cadeau doen? Met één van deze cadeautips ga jij de jarige zeker blij maken.

Neem opa of oma mee op pad

Het is heel simpel, maar hier maak je ouderen heel blij mee: neem ze mee op stap! Ga een taartje eten, een rondje over de markt, bezoek een museum of ga lekker uit eten. Ouderen op leeftijd komen steeds minder het huis uit en zijn niet altijd mobiel. Je maakt ze dan ook zeker blij met een gezellig uitstapje.

Persoonlijke illustratie

Dit noem je nog eens een uniek en persoonlijk cadeau. Ideefabriek maakt aan de hand van jouw aangeleverde foto’s een custom made A4-illustratie. Superleuk om te geven aan opa en/of oma! Je kunt een illustratie laten maken van de jarige, of met het hele gezin. Wij illustreren tot acht personen. Mocht je nog meer personen op het portret willen, dan kun je altijd contact opnemen voor de mogelijkheden. Ook kunnen we een naam/namen en datum toevoegen aan de illustratie. Kortom: we maken ‘m helemaal naar jouw wens. Neem hier een kijkje voor dit unieke cadeau:

Koffie, koffie, lekker bakje koffie

Opa’s en oma’s zijn dol op een lekker bakje koffie en al helemaal in leuk gezelschap. Koop een cadeaubon of strippenkaart bij een koffiezaak in de buurt van het adres van de jarige. Dan kan hij of zij lekker een gratis bakje koffie scoren met een vriend(in), buren of misschien wel met jou.

Bucketlist boek

Wat zou jouw opa of oma ooit nog willen doen? Dromen kunnen worden waargemaakt met dit bucketlist boek. In het boek schrijft de jarige op wat hij of zij graag nog zou willen doen. Dat hoeven geen grote – misschien wel onrealistische – doelen te zijn zoals skydiven of een wereldreis maken, maar kunnen juist kleine dromen zijn. Een bepaalde stad bezoeken, naar een voorstelling of iets totaal anders. Inspireer je opa en oma en geef een bucketlist boek cadeau:

Eigen stekkie maken: DIY Terrarium

Is opa of oma gek van planten? Geef dan deze leuke all in one terrarium van Mica cadeau. In de pot kan hij of zij een mooi stekkie plaatsen. Alle benodigdheden zitten in de pot, je hoeft alleen nog maar je favoriete plantjes te kopen.

Hobby

Denk eens na: heeft de jarige een hobby? Dan maak je hem of haar sowieso blij met een cadeau die ze daarvoor kunnen gebruiken. Geen hobby? Dan kun je ze ook inspireren door wat materialen in te slaan zodat ze een nieuwe bezigheid kunnen uitproberen. Denk bijvoorbeeld aan een puzzel of een knoopkussen.

Opa of oma vertel eens invulboek

Jouw opa of oma zit vol verhalen! Met het ‘vertel eens invulboek’ geef je ze de gelegenheid om deze verhalen op te schrijven. In het boek staan tal van vragen die zij kunnen invullen. Voor de jarige is het leuk om herinneringen mee op te halen en voor jou leuk voor later. Het vertel eens boek voor opa shop je op Bol.com, net als het invulboek voor oma.

Elke maand een uitje

Over herinneringen gesproken: maak ze zelf! Spreek met een aantal familieleden af dat jullie voor een jaar lang elke maand opa of oma meenemen voor een uitje als verjaardagscadeau. Iedereen neemt één uitje voor zijn rekening. Elke activiteit kan je gezamenlijk doen, maar dat is misschien wat lastig om te plannen. Je kunt ook afspreken: diegene die het uitje organiseert gaat met de jarige op pad. Zo heeft opa of oma een heel feestelijk jaar!

Fotoalbum

Verzamel foto’s! Vraag aan je familie of zij foto’s hebben van of samen met de jarige en bundel ze in een fotoalbum. Opa of oma ziet vast en zeker kiekjes die hij/zij nog helemaal niet kent.

Speciale etiket op lievelingsdrankjes

Jarig? Daar moet op gedronken worden! Ontwerp een speciaal etiket en plak het op een fles wijn, biertje, port of iets anders wat je opa of oma graag drinkt.

Meer cadeautips?

Check dan eens deze ideeën:

Populairste producten in de Ideeshop:

Van verjaardag tot babyshower: shop bij Ideefabriek voor bijzondere momenten Shop hier