Gratis verzending vanaf €75,- | Verzending: elke werkdag 🚚 |
Eerstvolgend verzendmoment:
Search
Winkelwagen

Help! Hoe voorkom ik een kringverjaardag?

Hoe voorkom ik een kringverjaardag

Je kent het wel: de kringverjaardag van de gemiddelde Nederlander. Hoe kun je nu voorkomen dat jouw verjaardag eindigt in een kringetje en je de hele avond de keurige gastheer- of vrouw moet spelen? Wij geven je tips om een kringverjaardag te voorkomen zodat je zelf ook kunt socializen, jij bent tenslotte het feestvarken!

Tip 1: Self-service

Je kunt de sfeer wat losser maken door een tafel neer te zetten met alle hapjes, drankjes en bij binnenkomst van de gasten al te vermelden dat het vandaag self-service is.

Tip 2: Muziek

Zet een playlist aan met goede energieke muziek, draai het geluid nog niet volledig open, als iedereen binnenkomt is het wel handig dat de gasten nog even kunnen bijkletsen. Later op de avond kun je de muziek steeds harder zetten en misschien wel karaoke of een dance battle initiëren.

Tip 3: Indeling

Zorg voor voldoende ruimte om te staan, lopen en dansen. Een paar statafels doen het ook altijd goed, en zet vooral geen (extra) stoelen in het zicht. Heb je een tuin? Dan kun je deze ook gebruiken om het wat informeler te maken. In de zomer kun je een barbecue organiseren. Doe bijvoorbeeld drankjes in een doorzichtige tap zodat je gasten zelf drinken kunnen tappen (check voor inspiratie dit artikel met tips voor de inhoud van de tap). In de winter kun je een winterbarbecue organiseren met heaters, vuurkorf, marshmallows, warme chocolademelk met slagroom, warme hapjes en natuurlijk glühwein!

Tip 4: The game is on

Je kunt aan het begin van de avond ervoor kiezen om een spelletje te spelen. Om het ijs een beetje te breken (vooral handig als je gasten hebt die elkaar nog niet kennen). Je kunt bijvoorbeeld een pubquiz organiseren, iedereen zijn eigen cocktail laten maken, een feestbingo houden of een drankspelletje doen. Later op de avond zou je zelfs een serieuze mini playbackshow kunnen organiseren. Zorg voor wat verkleedspullen, een awesome prijs en stel een jury samen.

Is het voor een feestje voor iemand die 40, 50 of 60 jaar wordt? Dan hebben wij een tip: met dit verjaardagsspel hoef je niet zelf de vragen te bedenken voor ronde één. Met dit spel reis je terug in de tijd. In de doos zitten quizvragen over gebeurtenissen uit de geschiedenis en de popcultuur. Kortom: wat herinner jij je nog van je jeugdjaren?

Tip 5: themafeest

Wat automatisch zorgt voor een leuke, ontspannen sfeer: een themafeest. Kies een thema en vraag je gasten om zich er naar te kleden. Je kunt vervolgens ook entertainment bedenken die bij het thema passen.

Lees ook:

Search