Gratis verzending vanaf €75,- | Verzending: elke werkdag 🚚 |
Eerstvolgend verzendmoment:
Zoek
Winkelwagen

6 x zo maak je je eigen en unieke bucketlist boek

Kraskaartenset krassen family uitjes activiteiten bucketlist ideefabriek

Ben jij vastbesloten om in het nieuwe jaar alles eruit te halen wat erin zit? Dan is een bucketlist samenstellen een goede stok achter de deur. Nu kun je een bucketlist boekje kopen, maar je eigen variant maken is veel leuker. Wij geven je zes originele ideeën. 

Lijst je bucketlist in

bucketlist
Beeld: ideefabriek

Een boekje leg je gauw in een (boeken)kast en dan bestaat de kans dat je je doelen snel vergeet. Schrijf of typ een lijst met je bucketlist items op een papiertje en koop een glazen fotolijst in hetzelfde formaat. Stop je bucketlist hierin en zet hem op een mooie plek in huis.

Wereldkaart

Wil je een bucketlist met alleen maar reisbestemmingen maken? Dan is een grote wereldkaart een leuke optie! Prik je wereldkaart op een groot prikbord en hang het aan de muur. Zorg dat je twee verschillende kleuren punaises hebt. Eén kleur gebruik je voor de landen waar je al bent geweest, de andere kleur gebruik je voor de landen die nog op je bucketlist staan.

Ook leuk alternatief voor punaises: vlaggetjes maken met papier en partyprikkers.

Fotoalbum of scrapboek

bucketlist diy
Beeld: Ideefabriek

Koop een scrapboek of fotoalbum met een neutrale voorkant en maak hier je bucketlist boek van. Je kunt zelf de voor- en binnenkant pimpen. Op de eerste pagina’s maak je een overzicht van de doelen die je wilt behalen. Op de overige pagina’s kun je toelichting geven van de uitgevoerde bucketlist items. Bijvoorbeeld door foto’s op te plakken of anekdotes op te schrijven.

To do Challenge

Challenge uitdagingen

De To do Challenge is net even anders dan een bucketlist. Wij spotten dit leuke idee eerder dit jaar. Je gaat in deze uitdaging een jaar lang elke maand een challenge aan. Deze uitdagingen verzin je niet zelf… Nee, dat doen je vrienden en familie. Meer over dit leuke idee lees je hier.

Via een app

Hou je niet van knutselen? Dan hebben wij ook een simpele optie voor je gevonden: een app. Er zijn verschillende bucketlist apps waar je heel makkelijk al je wensen in kunt zetten. Een aanrader: Levensdossier. Met deze app kun je je levensdoelen overzichtelijk bewaren en momenten vastleggen. Deze kun je ook weer makkelijk delen met vrienden en familie. De app is gratis en kun je vinden in de App Store.

Ophangen aan een touw/lint

bucketlist
Beeld: ideefabriek

Hang aan een muur/deur een touw of lint en maak die aan de boven- en onderkant stevig vast. Schrijf op briefjes je bucketlist items en bevestig ze met een knijper aan het touw/lint. Elke keer als je een doel hebt uitgevoerd kun je een briefje van de lijn afhalen.

Of shop hier bucketlist kraskaarten:

Lees ook:

Zoek