Gratis verzending vanaf €75,- | Verzending: elke werkdag 🚚 |
Eerstvolgend verzendmoment:
Zoek
Winkelwagen

Route voor 7 dagen: een roadtrip door Toscane – Italië

tosane ideefabriek roadtrip

Wil jij er een weekje tussenuit? Dan hebben wij dé ideale bestemming: roadtrippen door Italië. Vliegtickets en overnachtingen boeken, auto huren en gaan! Het hoeft ook helemaal niet duur te zijn. Hieronder tippen wij een mooie route voor een week door Toscane, plus een aantal reistips.

Roadtrip door Toscane

Dit is de route die Suzanne samen met haar man heeft gereden. Nu ben je snel geneigd om de hoofdwegen te pakken, maar doe dit niet. Door de lokale wegen te kiezen, scheelt het je tolkosten én zie je veel meer van het land. Je rijdt langs leuke dorpjes en hebt mooie uitzichten. Goed om rekening mee te houden: ondanks dat het een mooiere route is, ben je wel iets langer bezig.

Beeld: Ideefabriek

Dag tot dag

Nacht 1: Pisa
In Pisa moet je natuurlijk even de welbekende scheve toren bekijken. Verder is het ook een leuke stad om gewoon lekker doorheen te slenteren.

Pisa (Beeld: Ideefabriek)

Nacht 2: Lucca
Je kunt uren ronddwalen in Lucca, het is een heerlijke stad. Tip voor avondeten: Restaurant ‘Osteria Del Neni‘. Een typisch Italiaans restaurant op een rustige plaats in het centrum.

Nacht 3 & 4: La Spezia (voor bezoek aan Cinque Terre)
Overnachten in Cinque Terre kan best prijzig zijn. Een veel leuker en minder toeristisch alternatief is La Spezia. In La Spezia kun je gemakkelijk op de trein stappen om Cinque Terre te bezoeken.

Nacht 5: Parma
In Parma zijn Cattedrale di Parma en Teatro Farnese de absolute hoogtepunten voor ons, prachtig! Je kunt trouwens heerlijk (en goedkoop!) borrelen tussen de lokale Italianen bij ‘Enoteca Fontana‘. Echt een authentieke ervaring.

Nacht 6: Bologna
Bologna is een echte studentenstad en heeft een hele ongedwongen sfeer. Mocht je de stad eens anders willen ontdekken zou je de vele ‘murals’ kunnen bekijken. Op deze kaart kun je zien waar alle streetart in Bologna te vinden is.

Nacht 7: Florence
In Florence hebben wij een overnachting gehad net buiten het centrum. Parkeren in centrum Florence is ontzettend duur en daarnaast moet je oppassen dat je niet in een ZLT (Zona Traffico Limitato – zone met beperkt verkeer) inrijdt. Daarom kun je het beste naar het centrum reizen met het OV of je auto parkeren op één van de vele P+R locaties buiten het centrum. Wij hebben de auto gratis geparkeerd bij een grote COOP-supermarkt (adres: Centro Commerciale Ponte a Greve, Viuzzo delle Case Nuove 8-9, Firenze) en vanaf daar de tram (tramhalte: Nenni-Torregalli) naar het centrum genomen. Het ritje duurt 15 minuten en je bent maar €1,50 per kaartje kwijt. Let wel op: je moet eerst een kaartje kopen voordat je de tram instapt.

Vanaf Florence rijd je in ruim een uur naar het vliegveld van Pisa.

 
Beeld: Ideefabriek

Nog een paar tips voor de roadtrip in Italië:

  • Vanaf airport Eindhoven en Rotterdam zijn regelmatig goedkope vliegtickets naar Pisa. Met de juiste travelhack, waar wij al eerder over schreven kun jij ook een goedkoop vliegticket scoren!
  • Auto huren via Sunny Cars. Al je verzekeringen zijn dan inbegrepen, je hebt een lage borg en geen eigen risico.
  • Als je met een auto gaat reizen is het goed om bij het boeken van je overnachting te letten of de locatie gratis parkeren aanbiedt of tegen een gereduceerd tarief.
  • Check vooraf of de steden waar je naartoe gaat zones heeft waar je niet mag komen (Zona Traffico Limitato – zone met beperkt verkeer). Het is niet handig om je overnachting te boeken in zo’n zone, omdat het vaak onduidelijk is waar de zone start en weer ophoud. Je loopt dan het risico op flinke boetes.

Lees ook:

Zoek