Gratis verzending vanaf €75,- | Verzending: elke werkdag 🚚 |
Eerstvolgend verzendmoment:
Zoek
Winkelwagen

Bruiloft verplaatsen door coronacrisis: tips voor het verzetten van jullie trouwdag

bruidspaar bruiloft corona coronacrisis coronatijd ceremonie bruid bruidegom

Het had de mooiste dag van jullie leven moet worden, maar door de maatregelen tegen het coronavirus staat er een dikke streep door de agenda. Jullie bruiloft kan niet doorgaan. Dat is ongelofelijk teleurstellend, wij leven met jullie mee. Carin – medeoprichter van Ideefabriek – heeft ook haar bruiloft door de coronacrisis moeten verplaatsen en deelt graag uit eigen ervaring haar tips.

Praat erover

We willen niet met de praktische tips beginnen. Op de eerste plaats is het natuurlijk enorm balen dat jullie mooie dag niet door kan gaan. Je bent teleurgesteld, verdrietig, misschien wel boos. Het is oké om je zo te voelen en gun jezelf een paar dagen om al die emoties te ervaren en te verwerken. Het werkt vaak door er met mensen over te praten.

Maak al je afspraken inzichtelijk

Als je een beetje bent bijgekomen en de kracht hebt gevonden om na te denken over een alternatieve datum, is het tijd om aan de slag te gaan. Maak inzichtelijk wat voor afspraken je hebt gemaakt. Denk aan de locatie, de gemeente, de catering, de band, de photobooth, de fotograaf, de notaris. Bundel alles in één document en neem vervolgens met alle leveranciers contact op. Leg je situatie uit en vraag of het mogelijk is om de datum te verzetten.

Nieuwe datum prikken

Het is goed om snel een nieuwe datum te prikken. Waarom? Om twee redenen. Allereerst is het fijn om weer iets te hebben om naar uit te kijken. Jullie hebben zo’n grote teleurstelling moeten verwerken. Het werkt echt als je weer een lichtpuntje creëert. Ten tweede zijn jullie niet het enige bruidspaar dat door de coronamaatregelen niet kan trouwen. Dat betekent dat er veel lovebirds een nieuwe trouwdatum gaan prikken. Om ervoor te zorgen dat al je leveranciers nog op dezelfde dag beschikbaar zijn, is het slim om hier snel werk van te maken.

Wij hebben heel simpel naar alle leveranciers een datumprikker gestuurd. Zo heb je in één oogopslag een overzicht welke data nog mogelijk zijn. Wil je dit jaar nog trouwen? Houd er dan rekening mee dat de meeste vrij- en zaterdagen al vol zitten. Overweeg daarom ook om op een doordeweekse dag te trouwen.

Informeer je leveranciers en gasten

Nieuwe trouwdatum geprikt? Stuur dan al je leveranciers de nieuwe datum. Probeer dit zo snel mogelijk te doen, voordat ze al een ander bruidspaar hebben ingeboekt in hun agenda.

Natuurlijk moeten je gasten ook op de hoogte worden gebracht. Dit kan per e-mail, appje of via post. Leuk idee: verstuur geen ‘Save the date’, maar een ‘Change the date’ kraskaart. Gasten komen dan achter de nieuwe datum door de stickers open te krassen. Lees hier meer over dit idee. 

Flexibel

Laten we eerlijk zijn: eigenlijk wil je helemaal niet je trouwdag verzetten. Het is dan ook helemaal niet gek dat je tijdens dit proces baalt van dit alles. Toch willen we je adviseren om je flexibel op te stellen. Probeer de situatie te omarmen en het originele trouwplan los te laten. Deze hele coronacrisis heeft niemand in de hand, dus het is simpelweg pech hebben. Maar weet dat jullie trouwdag een keer gaat komen en het een fantastisch feest gaat worden. Bovendien staat de liefde voorop en daar kan geen virus tegen op.

Vergeet je ceremoniemeesters niet

Het kan fijn zijn om even – digitaal – met je ceremoniemeesters te sparren over de nieuwe plan van aanpak. Wie weet komen zij nog met tips of aandachtspunten waar jij niet aan hebt gedacht.

Niet alleen jij hebt veel tijd gestoken in jullie bruiloft, ook jullie ceremoniemeesters hebben zich maanden hard voor jullie mooiste dag ingezet. Vergeet daarom ook niet dat dit voor hun ook even slikken is. Tip: stuur ze een kleine bemoediging/bedankje.

Cadeautips voor je ceremoniemeesters:

Lees ook:

Zoek