Gratis verzending vanaf €75,- | Verzending: elke werkdag 🚚 |
Eerstvolgend verzendmoment:
Search
Winkelwagen

Geen babyshower tijdens coronacrisis: dit is een digitaal en superleuk alternatief

alternatief babyshower

Valt de babyshower van jouw vriendin in het water door alle maatregelen tegen het coronavirus? Dat is natuurlijk enorm balen, want zo’n bijzonder moment wil je met elkaar vieren. Maar dat jullie niet fysiek bij elkaar kunnen komen, betekent natuurlijk niet dat je de babyshower hoeft te annuleren. Je kunt het ook digitaal door laten gaan.

Update: dit artikel is verouderd.

Het vergt wel wat voorbereiding en improvisatie, maar dan heb je straks wel een happy mama to be. Volg deze drie stappen en je hebt een onvergetelijke babyshower die helemaal ‘coronaproof’ is.

Stap 1: Prik een datum

Misschien hadden jullie al een datum staan, dat scheelt een hoop werk! Had je die nog niet of komt deze datum gezien alle omstandigheden toch niet uit? Prik dan met alle gasten een nieuwe datum. Waar nodig je ze dan voor uit? Voor een digitale babyshower! Door op één moment met alle gasten te videobellen kun je een digitale babyshower organiseren. Je kunt het groepsgesprek digitaal organiseren via meerdere wegen: Zoom of Google Hangout zijn wat ons betreft goede opties.

Stap 2: Voorbereiding

Wat ga je tijdens de digitale babyshower doen? Er zijn genoeg leuke activiteiten te bedenken die je ook digitaal kunt spelen. Het enige is wel: je moet ervoor zorgen dat iedereen de benodigdheden in huis heeft. Die kun je van te voren langsbrengen of opsturen. Opties kunnen zijn:

  • Babybingo: laat iedereen een bingokaart invullen en draai vanuit huis de bingo. Wanneer iemand dan ‘bingo’ heeft mag de mama zijn/haar cadeautje openmaken. Die je van de voren hebt verzameld en naar de mama to be hebt gestuurd.
  • Raad de foto: laat de mama raden van wie welke babyfoto is.
  • Tegoedbonnen: laat iedereen een tegoedbon kiezen die ze aan de moeder geven. Dit kunnen de gasten dan met de moeder gaan doen als alles weer ‘normaal’ is.
  • Raad de anekdote: laat de mama raden van wie welke anekdote is.
  • Interactieve quiz: Zet een quiz op met vragen rondom het thema baby. Of maak er een muziekquiz van. Je kunt Kahoot gebruiken om de quiz op te zetten en iedereen thuis te laten meedoen.
  • Gebakjes en thee: vraag iedereen om thuis te zorgen voor wat lekkers en thee en regel bij de lokale bakker dat er rond de tijd van de babyshower een gebakje bezorgd wordt bij de moeder. Als je in het pakketje voor de moeder ook wat theezakjes stopt, dan kunnen jullie gezamenlijk een gebakje eten, thee drinken en kletsen.
  • Invulkaarten: stuur naar alle gasten babyshower invulkaarten op. Wanneer zij ‘m hebben ingevuld en weer naar jou hebben gestuurd, kun jij ze brengen bij de mama to be.

Stap 3: keuzes en puntjes op de i

Kies één of meerdere van deze activiteiten en stuur een briefing naar je gasten. Schrijf duidelijk op wat jij van ze verwacht en wat ze moeten aanleveren. Als je alle input van de gasten ontvangen hebt, stop dit dat in de doos samen met een kaart voor de ontvanger dat haar babyshower digitaal plaatsvindt en dat ze elk moment gebeld kan worden voor het digitale feestje!

Vervolgens stuur je het op (let op, doe dit wel tijdig want er kan vertraging zijn bij PostNL) of je zet het voor de deur. Plak op de doos een groot etiket op met ‘openmaken op [datum], [tijd] uur’. De datum en tijd is dan natuurlijk van de datum waarop je de babyshower gepland hebt. Om het helemaal af te maken kun je ook nog wat versiering in de doos doen, zodat zij zelf de slingers kan ophangen en er visueel ook een feestje van kan maken.

Op deze manier kun je de babyshower toch nog door laten gaan en kunnen jullie de moeder verrassen. Het zal ongetwijfeld een babyshower worden die jullie niet gauw zullen vergeten. Omdat het in deze bijzondere tijd plaatsvindt, maar gelukkig kun je er zo toch nog een bijzonder moment van maken!

Lees ook:

Search